Massaal buigt de horeca in Nederland zich over de vraag: hoe is de 1,5 meter maatschappij in te vullen in de horeca?

U vindt op onze website diverse middelen die bij dragen aan een veilige omgeving voor uw team en uw gasten. Maar hoe denkt de horeca over de mogelijke oplossingen? Wij hebben diverse tips en ideeën voor u op een rijtje gezet. Uiteraard is het belangrijk om goed te kijken naar uw onderneming. Met een terras is de looproute toch weer anders dan zonder, en daarom is het belangrijk om stil te staan bij vragen zoals:

  • Waar komen gasten elkaar tegen?
  • Waar komt personeel elkaar tegen?
  • Hoe en waar komt personeel in contact met gasten?
  • Wat is de ideale route en hoe kan dit gewaarborgd worden?

Plexiglas

Plexiglas lijkt het nieuwe goud. Er worden veel situaties uitgetekend waar gebruik gemaakt wordt van transparante schermen. Dit behoudt nog enigszins de gezelligheid van de horeca, en bouwt een veiligheidsmarge in waardoor de 1,5 meter tussen tafels in waarschijnlijk komt te vervallen. Rein Rambaldo van ontwerpbureau De Horeca Fabriek is bezig met de plannen voor zijn restaurant Mama Kelly in Amsterdam. Hij heeft verplaatsbare plexiglas schermen besteld die hij tussen de tafels inplaatst. Serveren gebeurt via een trolley die aan tafel wordt gerold.


De plexiglasschermen bij Mama Kelly in Amsterdam. Beeld © De Horeca Fabriek.

 

Serveren op een creatieve manier

Andere ideeën die uitgewerkt worden bij diverse restaurants zijn bijvoorbeeld een extra tafel naast de tafels, waar het eten dan op een veilig afstand op geserveerd kan worden. Of QR bestellen, waarmee er een digitale menukaart ontstaat en de bediening niet aan de tafel de bestelling hoeft op te nemen. Dit kan uitgebreid worden met buzzers, zodat de gast weer wanneer de bestelling klaar staat om afgehaald te worden bij een balie.

Een trolley is ook een optie die we veel te horen krijgen. Hierdoor blijft wel de interactie in het restaurant. Er moet natuurlijk wel voldoende ruimte in de routing voor te maken zijn.

 

Wij zijn benieuwd naar uw creativiteit

U kunt ons altijd bereiken als u meer wilt weten over oplossingen die wij hebben, of voor advies. Neem contact met ons op, of vraag uw offerte aan via de contactformulieren aan de rechterkant van deze pagina.

Direct bellen?

Telefoon: 088-203 8000

Whatsapp: 088-203 8000 (nieuw!)

E-mail: info@1-5metermiddelen.nl